Stegvis

Stegvis kommer en ny kategori heta, som kommer handla om hur jag steg för steg kommer närmare mina mål.


Jag har funderar mycket det senaste vad jag ska ta tag i först, vad som är viktigast för mig. Jag har kommit fram till att mitt välmående är viktigast. Därför ska jag sätta min kropp främst.

Jag har tagit kontakt med en sjukgymnast/kiropraktor som ska hjälpa mig med den fysiska smärta jag har. Jag har tränat styrketräning i 2 år och har en mycket god fysik, men senast jag vari väg och tränade så blev det något helt galet med nacken. (Mer om det senare)

Jag ska även prioritera mitt hem. Jag är mycket hemma och trivs med att vara hemma. Därför känns det bra att lägga en rejäl satsning på att få ordning och reda.
Detta kommer leda till att jag får en lugnare harmoni omkring mig och att jag kommer trivas med min omgivning och det i sin tur leder till att jag mår bättre och andra omkring mig att må bra!
Är så laddat, så det riktigt bubblar om mig!

Baksugen!


Ny fas

Det kanske låter lite väl kliché, men orden stämmer så väl in på mina handlingar som kommer att ske

En ny fas

Ett nytt skede

Ett nytt liv

 

Det finns några saker jag har velat göra länge, som aldrig blivit av. Saker jag vill lära mig, sätt jag vill vara på. Tankar drömmar som jag vill förverkliga.

 

Det svåra är att komma till skott, att få dessa tankar till verklighet. Jag har ingenting som hindrar mig. Det är nog bara att jag är för bekväm för att få vissa saker att hända.

Detta skriver jag kanske mest för min egendel, men om det är någon som är lite nyfiken på vad som komma skall, så blir jag mer än glad!

 

 

utsikt från kvarnstenen

 

 


Får jag presentera ...Sakta men säkert

Balkongprojektet går väldigt sakta för tillfället. Det kommer lite annat i vägen ibland. Nu har jag startat ett nytt projekt i skolan, som tar mycket tid och gubben fixar med bil och traktor.
Men det viktigaste är på plats iallafall.
Här kommer en liten smygtitt, så kommer det bättre bilder lite senare.

Att måla eget staket är svårt, men det blir jättesnyggt

Byter färg på ytter- och balkongdörrSpola rent balkonggolvet var ett måste


Utsikt från balkongen, man ser en liten bit av sjön


Smaskens

Att baka rulltårta är nog det lättaste som finns i bakväg. Det går fort och det fins hundratals olika varianter. Som synes, så blev det en drömrulltårta sist.

 

Idag ska jag baka matmuffins för att ta med ner till sjön. Det ska där emot bli försa gången jag fyller muffins med matnyttigheter.

Jag har tänkt mig 3 olika varianter - mer om det i ett senare inlägg. För nu ska jag njuta av "Oskars-kaffe" och sen ta tag i alla varor efter storhandlingen och städa köket!


Pelargoner

Nu har jag en tapper skara pelargoner. De är så vackra och finns i så många olika varianter. Är lättskötta och blommar i rättantid. Jag är inte så noga med vad det är för sorter, egentligen.. Fast det är klart det är roligt att veta vad de heter.

Min kära svärmor har gett mig ett par så vackra sorter, annars har jag köpt vissa i vanliga dagligvaruhus. 

 


Älskade vänner

I lördags kom våra fina vänner över på grillat. När det gäller mat för min del så gillar jag rena smaker. "Tyvärr" så köpte min kära sambo en färdig marinerad stek - annars vill jag marinera själv.
Men som synes, så blev det en god middag, goda smaker och gott sällskap.Fårost och vattenmelon är jättegott tillsammans
Avocadon hade jag mitt egna örtsalt på: vitlök, rosmarin och kövel


Smidig lösning

Hittade en bra sida på internet för alla som inte äger en timer i köket - som jag själv tyvärr inte gör...
Det fanns massa bra varianter.www.online-stopwatch.com/

Blött ute

Idag ser det ut att bli regn hela dagen, så kan det vara passande med alla hushållsbestyr. Man ligger en hel del efter när alla timmar spenderas ute.
Det finns så mycket jag vill göra här hemma för att få mer ordning i skåp och lådor - och idag känns det som en sådan dag.
MEN först kaffe, läsa bloggar och klappa katten.


Sprang på denna söta kanin i Örebro härom dagen när vi varit på frokustbuffé

Renovering

Jag ser riktigt framemot renoveringen av balkongen. Både att genomföra det och att kunna dela med mig av framstegen. Mina och Oskars lösningar kanske kan inspirera andra...


Nytt projekt

Nu håller vi på med ett nytt projekt här hemma. Ser det ut att behövas *fniss*


Framsidan ser nästan ut som ett spökhus!

Njuter av sommaren

De senaste veckorna så har det tillverkats en hel del i köket. Det har blivit en skvätt svartvinbärssaft, krusbärssylt med kardemumma, johannesörts-snaps, smultron-och jordgubbspaj och lite annat småmumms!


RSS 2.0