Fjompisar

Får jag precentera våra nya husdjur här hemma - Fjompisarna.

Grabben med kompis pysslade ihop dem här finaTänk att lite papper och lim kan bli så fint. Så kul att se barns fantasi växa fram, riktiga små konstnärer.

Så här brukar det se ut här hemma, förgyller dagen med pyssel...

Liten kaka

Tänk att något så enkelt kan både bli gott ock vackert. Lite guldkant på tillvaron.

Brysselkex i all sin söthet!

 

Knåda ihop en mördeg och rulla i karamellfärgat socker...

 

 

 

 


Må-Bra-Hormoner

Alla får vi Må-bra-hormoner av olika saker. Jag får en riktigt ordentlig kick av att städa och att alla saker hamnar på sin plats. Ordning och reda är viktigt för mig, att rensa och slänga, att bara ha det som man har användning för.

Vad får Ni må-bra-hormoner av?

Köpte en förvaring att ha under sängen på IKEA. I den fick jag ner alla sommar kläder. En skokartong fick bli en legolåda, bara att skriva ut ett papper och tejpa på.

 

Detta är ett av stegen till att nå mitt mål, slänga, ordning och att må bra!

 

 

 


Fantastisk Helg

Helgen har varit fylld med kärlek, god mat och dryck. I fredags förlovade vi oss. Nu känner jag att bitar i mitt liv faller på plats, känner en inre frid och en trygg framtidstro.

Vin till maten och bubbel till skålen

 

Mycket god sallad gjord på ruccola, granatäpple, mandelspån och apelsin

 

Perfekt saftig fläskfilé med egen marinad, vitlök och rosmarin

 

Ugnsbakade primörer och grillad halloumi

 

Så gott allt tillsammans

 

Vanilj cheesecake, pepparkaksbotten med hallon toppning till efterrätt

 

Till efterrätten skålades det och vi bytte ringarna

 

... efter mycket god mat, mysigt gulligull och mängder av kyssar, så var det läge för ost, choklad och ytterligare lite vin

 

Vår förlovning kunde inte bli mer perfekt och vi fira den med det vi tycker är roligast, matlagning, vindrickning och att bara umgås vi två.

 


En god morgon

Hur ser en god morgon ut hemma hos dig?
Här ser det lite olika ut beroende om det är skoldag för mig eller hemma dag. Om det är veckan då grabben är hemma eller om det är helg.
Men något som är stående varje morgon det är en skvätt kaffe och datorn i knät.

Måste bara få visa min ursnygga kaffebryggare. Den är inte bara snygg utan den har timer och startar när jag vill på morgonen och läckra blå tatchknappar.

 

Men helt klart så är helgmornarna bäst. Att sitta med sina kära och äta en lång och mysig frukost. Sitta och planera dagen, inget stress och massa mys!


Hoppas ni haft en fin morgon och att ni får en lika fin dag!


Just ja...

... stegvis var det, ja!
Jag hade en del saker att ta tag i och det har jag gjort. Nu är det riktigt kul att skriva om det, då jag har nått de mål jag velat nå.

Jag har varit hos sjukgymnasten och fått hjälp med armen. Jag har fått 2 år på mig att bli frisk. TVÅ ÅR! Så det är bara att kämpa vidare.

Ordning och reda på torpet var det också. Jo då, där går det framåt också. Har köote några nya förvaringslösningar som gör jobbet.
Slänga är mitt nya spara!
I nuläget hålls jag i köket. jag har beslutat att ta ett rum i taget. Köket är jag mest i, så det känns självklart att börja där.

Har ni några tips på ordning och reda i köket?

RSS 2.0