Cykeltur

Igår tog jag och William en cykeltur runt sjön. Jag har för mig att rundan blir lite mer än 7 km och det är riktigt duktigt av honom att klara det i början av säsongen.
Vi stannade vid en bänk och drack en festis vid denna fina utsikt. Tänk sen när våren kommer igång ordentligt, det det gröna börjar titta fram...

 

För ett par dagar sen så var vi ute på premiär cykelturen, men då blev det bara en runda i byn. När vi kom hem igen, så satte vi oss på altanen och mumsa i oss blåbärssoppan jag koka.
Detta fina kort tog William på mig, han börjar bli väldigt duktig på att fota!

 


Blåbärssoppa

Det är lite fusk med pulversoppa, men när doften sprider sig av att koka blåbärssoppan väger det upp det hela.

 

Lite mysig att låta den svalna ute på trappen. Smygtitta i fönstret, för jag vet inte om småfåglar gillar blåbärssoppa, eller ännu värre, kanske en björnen kommer och tar sig en slurk, hihi!

 

 

Så där, färdig för att avnjutas efter premiär-cykelturen som ska tas senare (läs i fredags).

 


Tips och Mässa

Så skönt att vakna 06.45 och superpigg. Solen tittar in genom fönstret, formar fina mönster av gardinen på väggen. Katten ligger framför murstocken och spinner. Jag känner på mig att detta kommer bli en bra dag.

Idag ska jag och en vän på mässa i Kumla, Kropp och Själ. Ska bli så spännande. Jag ska snappa upp så många tops som möjlig och skriva om dem här sen.Denna morgon har jag även ett tips på en hemsida som jag gillar skarpt. Där man kan redigera foton över internet. Snabbt, enkelt, gratis och på svenska.
Kolla gärna in den. Picnik.com


Färgklick

Visst är det veckor kvar till påsk, men jag kan inte låta bli att tjuvstarta lite. Jag är lika dan vid jul, då kommer pyntet fram ett par veckor innan 1.a advent. Guuuud så långt bort det känns...Man kan inte annat än att bli glad, nu när vi kommer hem och möts av lite färg på trappan

Super snygg

199 :- för denna väska är ju helt okej från Lindex! Denna snygga bara jag måste ha. Perfekt storlek och modellen passar mig perfekt. Nu är bara frågan om jag ska köpa den i svart eller brun? Det lutar mer åt den bruna!


Enkelt och gott

På söndagar brukar det bli lite bak här hemma. Idag var jag sugen på en så god med enkel kaka som sockerkaka  med apelsin.
fast idag hände något som jag bara har hört att det kan hända - den sjunk ihop.
Vad kan ha hänt då?


Lycka

Vad är lycka egentligen?
Det är ett sätt att känna något. Ja, känsla kan man säga att det är.
Så här säger Wikipedia "Lycka är en känsla av varaktigt välbehag." Välbehag är en känsla av glädje, tillfredsställelse, njutning.
Så då är alltså lycka en känsla av att känna glädje, tillfredsställelse, njutning under en längre tid.

Var vill jag då komma med detta. Jag har den senaste tiden funderat på vad som gör mig lycklig och försökt att hitta "saker" som gör mig lycklig. Men nu känner jag att jag kan vara nöjd med med just känslan av att vara lycklig. Det handlar inte om att ha massa saker, aktiviteter eller händelser omkring mig.
Min strävan är över!


Känsla

Jag tänkte föra in mer känsla i bloggen.
Jag försöker leva mitt liv genom att ha en tanke och känsla bakom allt jag gör. Jag försöker finna vad som är meningen med mitt liv. Innan har jag koncentrerat mig på att människor i min omgivning ska tycka om mig, att jag ska vara dem till lags. Men nu sätter jag energi på att vara nöjd med mig själv och att älska mig och vad jag gör för mig själv och andra.
Inte glömma att leva för mig själv!


Bild från i somras. Promenad med min sambo i Halmstad.


Njuter

Varför ta en kopp kaffe inne framför tv.n när man kan sitta ute på altanen och njuta i solen?


Och än mer underbart blir det när Beda gör mig sällskap


Vårens planer känns så långt borta när jag tittar på den plats där jag ska gräva för växthuset


Dagens start

Det är väldigt viktigt att man startat dagen på ett bra sätt, så sätter man grunden för hur resterande dag ska bli. Jag har alltid haft ett jäkla morgonhumör, men den senaste tiden så tänker jag att jag bara straffar mig själv, genom att vara sur och tvär på morgonen.
Så jag möter alla i familjen med ett leende och säger god morgon, sen jag kan avnjuta mitt kaffe och tänka på allt bra som kommer hända under dagen.Ska alldeles strax åka in till Hallsberg och köpa lite gott till lunchen, idag får vi lek-besök. Tänkte göra Scrabbelucker och hallsonsås till dem

Testar

Testar att göra ett tidsinställt inlägg!

Sommar 2010 - Skeppet Viking, Göteborg

Växer

Nu börjar jag verkligen märka på kläderna att jag växer och det känns riktigt bra. Den hårda träningen börjar verkligen ge resultat.  Jag har en målvikt på 60 kg, idag väger jag 56 kg.
Jag ångrar mig att jag inte mätta kroppen innan jag börja träna, för det är ju på centermeterna som man märker skillnaden, vare sig man vill gå upp eller gå ner i vikt.

Det är nog dags att jag frågar min sambo om man ser någon skillnad...

Ikväll ska vi hem till vänner för att spela spel och leka, det slinker nog ner ett glas vin också.

Tiden

Det är svårt att få tiden att räcka till. Jag vill så gärna ge mer tid åt att skriva i min så kallade dagbok, men när jag väl är färdig med studierna, så vill jag inte sätta mig framför datorn igen.
Jag har testat att lägga in tidsinställda inlägg, men jag får det tyvärr inte att fungera. Jag ska prova att avsätta "blogg-tid", för jag vill verkligen få tid till detta...


en härlig sommarbild, längtar till sommaren, så jag spricker

RSS 2.0